Reprezentanci ZSEG rywalizowali w Krakowie - TARNÓW - Polski Biegun Ciepła

Reprezentanci ZSEG rywalizowali w Krakowie

Reprezentanci Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych wzięli udział w 17. edycji Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych. Jury doceniło starania tarnowskich uczniów, dlatego z Krakowa dwóch z nich wróciło z nagrodami.

Tematem przewodnim konkursu była ,,Polska Wielkanoc”. Kilkudziesięciu uczestników rywalizowało w dwóch kategoriach: kucharz i barman. W pierwszej z nich startowali: Konrad Szymura, Mateusz Ciurej oraz Dominik Łukasik. W konkurencji barmanów szkołę reprezentowała Anita Stachura.

Prace uczniów oceniali zawodowi kucharze - przedstawiciele Małopolskiego Zrzeszenia Kucharzy i Cukierników oraz profesjonalni barmani. Podczas uroczystej gali wyróżniono Mateusza Ciureja za mus z wątróbki podany na obwarzanku krakowskim z sosem z owoców leśnych i marynowanym burakiem z kozim serem. Doceniono również pasztet z królika z jajkiem przepiórczym w ziołowej posypce, nagradzając Dominika Łukasika III miejscem.

(ww)


Europejski Fundusz Rozwoju RegionalnegoEuropejski Fundusz SpołecznyProgram czyste powietrze - weź dotację, wymień piecEkointerwencja - Zgłoś spalanie odpadów lub naruszenie uchwały antysmogowejTarnów.pl miesięcznik miejski